Haastepyöräily

Haastepyöräily saa vuosittain Lounais-Suomen pyörien päälle. Kunnat kisaavat vapusta juhannusviikolle ja osa kunnista jatkaa elokuun loppuun asti. Parhaimmillaan Haastepyöräilyn vajaassa kahdessa kuukaudessa on pyöräilty 3,5 miljoonaa kilometriä eli sata kertaa maapallon ympäri!

Pyöräile ja kerää kilometrejä Taivassalon kunnan kokonaispottiin 1.5.-23.6.2019 välisenä aikana! Tänä vuonna teemana on Perhepyöräily, jossa haastetaan perheet ekologisempaan tapaan liikkua. Pyöräily on mukava koko perheen harrastus ja terveellinen tapa liikkua paikasta toiseen. Pyöräily on myös on saasteeton ja meluton liikkumismuoto. Pyöräily sopii kaiken ikäisille. Pienemmät lapset kulkevat lastenistuimessa tai pyöräkärryssä ja pyöräillä voi koko perhe yhdessä isovanhempien kanssa.

 

Haastepyöräily- kampanjan kirjauskriteerit:

Kilometrit voit ilmoittaa joko ympäri kuntaa sijaitseviin Haastepyöräilyn kirjausvihkoihin, nettilomakkeella LiiKun sivujen kautta tai suoraan mobiilisovelluksena. Kirjausvihot löytyvät ympäri kuntaa sijoitetuista laatikoista (6 kpl) (ks. alla oleva kartta). Yhteystiedot voi laittaa kirjausvihkoon, jos haluaa osallistua palkintojen arvontaan. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Jos matkan varrella ei ole yhtään kirjauslaatikkoa tai pyörälenkillä ei halua pysähtyä tai teet yhtäjaksoisesti pidemmän lenkin, voit merkitä suorituksesi netti- tai mobiilikirjauksena. Kirjauksen voi tehdä osoitteessa: https://www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/. Netti- ja mobiilikirjaussivusto avataan 1.5.

- Suorituksen voi tehdä polkupyörällä, sähköpyörällä, tandempyörällä ja kickbikellä

- Kirjaukset (kirjausvihko, nettikirjaus ja mobiilikirjaus) ja suorituskilometrit:

         - Yhteen laatikkokirjaukseen oikeuttava pyöräilymatka on 10 km

         - Netti- ja mobiilikirjaukseen voi merkitä, minkä vain suoritetun matkan tai laittaa samalla koko viikon suoritukset

- Työmatkapyöräilyssä kriteeriä voi ”löyhentää” esim. jos yhteen suuntaa matka on 5 km niin myös takaisintulo on 5 km, joten kokonaismäärä olisi 10 km eli yksi suoritusmerkintä.

- Koulumatkapyöräilyssä voidaan merkitä viikon suorituksesta n. 10 km, jos koulumatka on n. 2 km.

- Samalla reissulla voi merkitä useammankin kirjauksen kutakin 10 kilometriä kohden.

- Jokainen kirjaa omat pyöräilynsä (lasten kirjaukset voi tehdä aikuinen).

- Pyöräilyalueena voi olla muukin kun oma kunta, mutta suoritukset merkataan oman kunnan kirjauksiin.

 

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily

 

Muista turvallisuus liikenteessä. Lisätietoa turvallisesta pyöräilystä löytyy liikenneturvan sivuilta: https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/pyorailijat

 

Haastepyöräilyn laatikkopaikat Taivassalossa: