Liikunta

Tervetuloa liikkumaan!

Näiltä sivuilta löydät tietoa Taivassalon kunnan sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksista. Liikuntaa voi harrastaa omatoimisesti liikuntahallilla ja kuntosalilla tai vapaa-aikatoimen, Vakkaopiston ja yhdistysten järjestämissä liikuntaryhmissä.

Urheilukentän ympäristöstä löytyvät kuntorata (pituus on 2,5 km) ja luistelukenttä sekä frisbeegolf -rata. Talvisin kelistä riippuen kuntoradalla on hiihtolatu.

Liikuntaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä vapaa-aikatoimistoon. Vapaa-aikatoimisto sijaitsee aivan liikuntahallin vieressä, yhtenäiskoulun alakerrassa. Parhaiten pääset toimistolle, kun tulet koulua ja hallia yhdistävän katoskäytävän kautta, ja ala-ovesta sisälle.

Liikuntahallin ja kuntosalin avaimia voi noutaa vapaa-aikatoimistosta ma-pe 9.00-16.00 sekä ennalta sovittuna aikana. Avaimille voi ostaa lisäaikaa kunnan verkkokaupasta.


vs. vapaa-aikaohjaaja Leila Gröndahl
puh. 050 387 3354
etunimi.sukunimi@taivassalo.fi

Vapaa-aikatoimen päättävänä elimenä toimii palvelulautakunta.

 

Uimarantaluettelo


 

Kesäohjelmaa 2019

Vapaa-aikatoimisto on kiinni 29.5.-14.6.2019. Kuntosaliavaimia päivitetään tänä aikana vain maanantaisin ja tiistaisin. Tämä koskee myös verkkokaupasta ostettuja avainpäivityksiä. Kuntosaliavainpäivityksiä koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä toimistosihteeriin ma ja ti, jenna.lahderanta@taivassalo.fi/ p. 044 722 2253.

Koululaisten päiväleiri 17.-21.6.

Päiväleiri on tarkoitettu alakoululaisille 2007-2011 syntyneille. Päiväleirin ohjelmassa on kuvataidetta, liikuntaa, leikkejä, pelejä ja musiikkia. Päiväleiri alkaa joka päivä klo 10 ja päättyy klo 16. Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona leiri alkaa ja päättyy Mansikkakarissa ja torstaina ja perjantaina leiri alkaa ja päättyy Taivassalon urheilukentällä (Kisakuja). Tarkemmasta ohjelmasta ja varusteista ilmoitetaan osallistujille. Leiriin kuuluu lounas ja välipala. Hinta 40€/osallistuja.

Ilmoittautuminen leirille kunnan verkkokaupan kautta. Ilmoittautuminen päättyy 10.6. Päiväleirin ohjaajina ovat Leila Gröndahl, Maria Jokipalo, Arja Männistö ja Stina Walli. Lisätietoja p. 050 387 3354/ leila.grondahl@taivassalo.fi

Retki Särkänniemeen 26.6.

Lähtö Taivassalon yhtenäiskoulun pihalta klo 7.30. Linja-autoon voi tulla myös Vehmaan liikuntahallilta, josta lähtö klo 7.10. Paluu Taivassaloon noin klo 20. Retken hinta on 20 €/osallistuja ja se sisältää pelkän kuljetuksen. Jokainen hoitaa itse oman rannekkeensa Särkänniemeen. Alle 12 -vuotiaat tarvitsevat retkelle aikuisen mukaan.

Ilmoittautuminen ja maksu kunnan verkkokaupan kautta. 12.6. mennessä. Retken järjestää Taivassalon ja Vehmaan vapaa-aikatoimet ja seurakunnat.

Keppariestekisat la 6.7.

Lasten ja koko perheen keppihevosestekisat. Ilmoittautuminen paikan päällä. Luokkiin osallistuminen on maksutonta. Osallistua voi omalla kepparilla tai valita paikan päällä olevista lainakeppareista. Jos kepparisi ei halua osallistua esteille, voit jättää sen kilpailutalliin tapaamaan muita keppareita, kun tutustut alueen muuhun tapahtumatarjontaan.

Mukaan reipasta asennetta ja hieman kisamieltä! Palkintojen jako jokaisen luokan jälkeen. Kaikki osallistujat palkitaan ja joka luokan kolme parasta palkitaan ruusukkein.

Luokat:

  • alle 6 -v.(klo 10-10.45) 
  • 7-11 -v. (klo 11-11.45)
  • 12-17 -v.(klo 12-12.45)
  • aikuiset (klo 13-13.45) 

Uimakoulu Rautilan rannassa Vehmaalla 22.-26.7.

klo 10-11.30 alkeisryhmä (vehmaalaiset)

klo 11.30-13.00 alkeisryhmä (taivassalolaiset)

klo 13-14.30 jatkoryhmä (taivassalolaiset ja vehmaalaiset)

Alkeisuimakoulussa harjoitellaan alkeisuimataitoa, leikkien ja pelien kautta. Jatkoryhmässä harjoitetaan uintitekniikoita, kuten kroolia, selkäkroolia sekä rintauintia. Jatkoryhmän vaatimuksena on merenneito- ja hyljemerkit suoritettuna tai vastaavat tiedot.

Uimakoulussa alaikäraja on viisi vuotta. Molemmissa ryhmissä uintiaika on yksi tunti, jonka jälkeen lapset vaihtavat vaatteet ja syövät eväänsä.

Jatkoryhmä tekee retken Turun maauimalaan, jossa voi suorittaa uimamerkkeihin vaadittuja hyppyjä. Uimakoulun järjestää Taivassalon ja Vehmaan vapaa-aikatoimet. Opettajana Susanna Aulin.

Hinta 55€/osallistuja. Hintaan sisältyy yksi uimamerkki. Muut maksetaan itse. Huom. uimakouluun ei järjestetä yhteistä kuljetusta. Ilmoittautuminen päättyy 10.7. Ilmoittautuminen ja maksu kunnan verkkokaupan kautta.

Haastepyöräily 1.5.-23.6.

Pyöräile ja kerää kilometrejä Taivassalon kunnan kokonaispottiin 1.5.-23.6.2019 välisenä aikana! Tänä vuonna teemana on Perhepyöräily, jossa haastetaan perheet ekologisempaan tapaan liikkua.

Pyöräily on mukava koko perheen harrastus ja terveellinen tapa liikkua paikasta toiseen. Pyöräily on myös saasteeton ja meluton liikkumismuoto. Pyöräily sopii kaiken ikäisille. Pienemmät lapset kulkevat lastenistuimessa tai pyöräkärryssä ja pyöräillä voi koko perhe yhdessä isovanhempien kanssa.

Suorituksen voi tehdä polkupyörällä, sähköpyörällä, tandempyörällä ja kickbikella. Suoritusten kirjaukset tehdään kirjausvihkoon, joita on eri puolilla Taivassaloa 6 kpl tai netti- tai mobiilikirjauksella. ks. lisätietoja https://www.taivassalo.fi/vapaa-aika/liikunta/haastepyoraily

Elämä lapselle -konserttimatka 11.9.19

Elämä lapselle -konserttimatka Helsingin Hartwall Areenalle nuorille 2002-2007 syntyneille. Lähtö Taivassalon yhtenäiskoulun pihasta iltapäivällä noin klo 15 aikaan ja paluu noin klo 02.00. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Hinta 40€/osallistuja, sis. kuljetuksen ja lipun. Ilmoittautuminen kunnan verkkokaupan kautta. Ilmoittautuminen päättyy 18.8.

 

Lisätietoja vapaa-aikatoimistosta

p. 050 387 3354
leila.grondahl@taivassalo.fi